5 stvari koje bi trebalo da znate pre polaska u srednju medicinsku školu

5 stvari koje bi trebalo da znate pre polaska u srednju medicinsku skolu
5 stvari koje bi trebalo da znate pre polaska u srednju medicinsku školu

Pri odabiru srednje škole postoje razni kriterijumi po kojima možete odlučiti čime ćete se baviti. U nekim slučajevima je to odabir fakulteta, u nekim zanimljiva škola, ili pak koliko bi novca zaradili tom profesijom. Jedno od najplemenitijih zanimanja koje možete da izaberete jeste upravo medicina. Pre nego što uplovite u taj svet evo nekih stavki koje mogu pomoći u tome:

1. Odredite svoje zašto. Imajte jasan stav zbog kojeg ste upisali medicinsku školu. Taj stav će vam pomoći da do cilja stignete uspešno i bez poteškoća. Zbog čega želite da postanete doktor, medicinska sestra ili farmaceutski tehničar? Pokušajte da shvatite koja bi vaša uloga bila i na koji način možete doprineti toj profesiji koju volite.

2. Budite spremni da učite dosta. Puno učenja u medicinskoj školi nije nikakva novost. Potrudite se da učenje bude dobro organizovano, sistematsko, a samim tim će biti i efikasnije. Na raspolaganju ćete uvek imati nastavnike koji mogu uputiti kako sve postići u roku. Pored učenja morate raditi na praksi primeniti nove naučene stvari.

3. Naučite da budete odgovorni. Odgovornost prema imovini škole vas može pripremiti za dalji rad u bolnici, porodilištu, stomatološkoj ordinaciji. Treba voditi računa o opremi, tehničkim sredstvima i ličnim stvarima. Ponekad će biti teško i naporno, ali dokle god volite to što radite, i imate podršku naših nastavnika u usmeravanju, na pravom ste putu.

4. Pronađite svoje mesto u medicini. Tokom pripreme za upis potrudite se da spoznate kojoj grani medicine pripadate i gde se najviše pronalazite. To ce vam olakšati učenje i volju za napretkom, zato izaberite onaj smer koji vam najviše prija. Evo i primera jednog od smera koji možete da upišete kod nas, više o tome na linku medincinska sestra-tehničar.

5. Poslednje ali ne i manje važno jeste uvek imaj slobodu da pitate. Bilo da je reč o lakšim lekcijama ili praksi svaki put kada mislite da nešto ne razumete, potražite pomoć. Imajte na umu da je uvek bolje postavljati pitanja i interesovati se nego biti nesiguran. Odabirom naše škole dolazite u ustanovu u kojoj su svi na raspolaganju za bilo kakvu vrstu pomoći, zato-pitajte!

Ovo su samo neke od stavki na putu vašeg uspeha, ali zapamtite da učiti srednju stručnu školu, a naročito medicinsku znači sakupljati znanje i praksu koja vam omogućava dalji napredak. Nijedan dan proveden na poslu nece biti uzaludan. Neće biti dosadnih kancelarija, već te čeka dinamika rada u kojoj ćeš svaki dan uživati. Za svo vredno učenje pre ili kasnije stigne nagrada, kada nekome pomogneš stručnim savetom, izlečiš ga ili pak spaseš život!

Ako i dalje ne možete da se odlučite koji smer ćete izabrati, posetite naš link i napravite pravi izbor.

https://www.srednjaskola-svarhangel.edu.rs/medicinskaskola-lat

Za sva pitanja i nedoumice koje imate možete nas kontaktirati putem mejla:

info@srednjaskola-svarhangel.edu.rs direktor@srednjaskola-svarhangel.edu.rs

ili na telefone:

+381 (0) 21 30 08 121 +381 (0) 69 30 80 623 +381 (0) 60 40 30 585

Vrlo rado ćemo izaći u susret i odgovoriti. Budući učenici, čekamo vas!

PODELITE: