Još se niste upisali? Šta čekate?

Jos se niste upisali sta cekate
Još se niste upisali? Šta čekate?

Ne tako retko se događa da pojedinac želi da promeni posao kojim se bavi. Ali u tome može naići na određene poteškoće, primarno zato što možda nije dovoljno informisan. Naime, bez obzira koju ste srednju školu pre toga završili, zahvaljujući modernom sistemu obrazovanja imate mogućnost da na prilično jednostavan način i u relativno kratkom roku to zanimanje promenite.

Dostupna je mogućnost dokvalifikacije ili prekvalifikacije za različite obrazovne profile, a možete odabrati i stručno osposobljavanje. Naravno da uvek ostaje varijanta da izaberete redovno ili vanredno školovanje i to za izuzetno zanimljive obrazovne profile, a koji su uglavnom naročito traženi na tržištu rada, te omogućuju i povećanje prihoda.

Još se niste upisali? Šta čekate?

Brojni obrazovni profili trećeg i četvrtog stepena, za kojima postoji velika potražnja i na tržištu rada naše zemlje i mnogih drugih su dostupni u okviru srednje škole Sveti Arhangel u Novom Sadu. A posebna prednost ove obrazovne institucije, inače ovlašćene od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, jeste u tome što nudi različite mogućnosti za sticanje kvalifikacija.

Naime, osim standardnih opcija, koje se odnose na vanredno školovanje ili redovno za bilo koji obrazovni profil, u ponudi je i stručno osposobljavanje. Međutim, tu nije kraj, jer ova škola nudi mogućnost svakome ko ispunjava tačno definisane uslove da izvrši i prekvalifikaciju za izabrano zanimanje ili dokvalifikaciju.

Napominjemo da je prekvalifikacija takav sistem školovanja, gde se kandidatima nudi mogućnost da steknu diplomu za zanimanje istog nivoa, kao i prethodno, ali u okviru druge struke. A što se dokvalifikacije tiče, u pitanju je princip školovanja koji je namenjen osobama, zainteresovanim da steknu diplomu za obrazovni profil koji je za jedan nivo viši od onoga, za koji su se pre toga školovali.

Gotovo sve struke su zastupljene, ali primarno medicinska, jer je poznato da je najveća potražnja upravo za zanimanjima iz te oblasti.

Izuzev mogućnosti da stekne kvalifikacije za zanimanje laboratorijski tehničar, farmaceutski tehničar i pedijatrijska sestra - tehničar, srednja škola Sveti Arhangel Novi Sad nudi mogućnost zainteresovanima i da steknu diplomu za zanimanje medicinska sestra - tehničar i fizioterapeutski tehničar.

Takođe je u ponudi ove obrazovne institucije i stručno osposobljavanje za zanimanje medicinska sestra - vaspitač, a dostupna je i dokvalifikacija za obrazovni profil stomatološka sestra - tehničar. Postoji mogućnost vršenja i prekvalifikacije za obrazovni profil ginekološko akušerska sestra, a redovno ili vanredno školovanje za zanimanje zubni tehničar je isto jedna od mogućnosti.

Izuzev zanimanja u oblasti medicine, ova obrazovna institucija nudi mogućnost svima koji to žele i da se kvalifikuju za zanimanje ekonomski tehničar i za zanimanje trgovinski tehničar.

Bitno je da svako ko želi da pohađa bilo koji od pomenutih programa, odnosno za bilo koje od zanimanja koja su u ponudi da želi da se kvalifikuje, zna da mora izvršiti prijavu, kao i upis. Takođe, u zavisnosti od toga da li je zainteresovan za vanredno ili redovno školovanje, te za stručno osposobljavanje ili ga interesuje dokvalifikacija, odnosno prekvalifikacija, će biti svaki kandidat informisan i o dokumentima, koja će biti u obavezi da priloži. Podrazumeva se će da nadležni u okviru ove obrazovne institucije obavestiti svakoga od prijavljenih i o tome koje ispite će morati da polaže, jer su diferencijalni i o svim ostalim detaljima.

Ukoliko se niste još upisali, odnosno ako niste odabrali za koje zanimanje želite da se kvalifikujete, srednja škola Sveti Arhangel je svakako najbolji izbor. Ne samo da nudi veliki broj obrazovnih profila, koji su izuzetno traženi u današnje vreme, nego i brojne programe školovanja. Lako ćete odabrati onaj koji vam najviše odgovara!

PODELITE: