Upis je u toku!

Upis je u toku
Upis je u toku!

Došao je trenutak da vaše, a do juče malo dete upisuje srednju školu. Vrlo je verovatno da ono već zna čime želi da se bavi, ali vi kao roditelji ste tu da ga usmerite koliko god je to moguće.

Oblast koja sve više interesuje mlade ljude je medicina, pa zato i napominjemo da srednja škola Sveti Arhangel u Novom Sadu u ponudi ima različite smerove, koji se tiču baš te oblasti.

Obrazovni profili III i IV stepena

Svakako bi trebalo da dete odluči da li želi da pohađa obrazovni profil trećeg ili četvrtog stepena stručne spreme.

A ako se već opredeli za medicinu, onda je najbolja moguća varijanta da izabere smer koji je njemu interesantan, odnosno u čijem bavljenju vidi svoju budućnost.

Svesni smo činjenice da to nije nimalo lako za mališane, ali zato su tu njihovi roditelji da im pomognu u izboru.

Ipak, ono što svi treba da znaju jeste da srednja škola Sveti Arhangel, Novi Sad ima sasvim dovoljno obrazovnih profila, tako da svako dete može izabrati baš onaj za koji želi da se školuje.

Upis je u toku, a svaki mališan ima mogućnost da izabere da li će pohađati nastavu u okviru obrazovnog profila zdravstveni negovatelj, odnosno obrazovnog profila trgovac, a što su zanimanja trećeg stepena.

Ukoliko nekoga zanima bilo koji obrazovni profil koji je četvrtog stepena, ova obrazovna institucija može da ponudi mogućnost školovanja u okviru sledećih obrazovnih profila:

  • ekonomski tehničar
  • fizioterapeutski tehničar
  • medicinska sestra - tehničar
  • laboratorijski tehničar
  • trgovinski tehničar
  • farmaceutski tehničar
  • pedijatrijska sestra - tehničar
  • ginekološko - akušerska sestra
  • stomatološka sestra - tehničar
  • zubni tehničar
  • medicinska sestra - vaspitač

Upis je u toku

S obzirom na to da je potrebno prvo svi zainteresovani da izvrše prijavu, to je važno da oni školu kontaktiraju ili putem telefona ili da je lično posete. Upis na izabrani smer će biti izvršen u skladu sa pravilima, a nakon što kandidat dostavi svu neophodnu dokumentaciju.

Najvažnije je da se budući đaci, odnosno njihovi roditelji ili staratelji informišu u prostorijama škole ili putem broja telefona šta je neophodno dostaviti od dokumenata prilikom upisa. Takođe bi trebalo da dobiju informacije i o celokupnom postupku zvaničnog upisivanja, odnosno o tome da li deca polažu prijemni ispit i na koji način.

Moramo obavestiti i sve zainteresovane da srednja škola Sveti Arhangel u Novom Sadu uz redovno školovanje za sve navedene obrazovne profile, nudi i mogućnost vanrednog školovanja. Naravno da kandidati moraju ispuniti sve zahteve, koji su zakonom propisani, a dodatne informacije o tome će biti dostupne na zahtev.

Izuzev već pomenutih obrazovnih profila trećeg i četvrtog stepena, u okviru ove obrazovne institucije je moguće steći diplomu i za neko od brojnih zanimanja petog stepena. U pitanju je specijalizacija za brojna zanimanja, a vrlo je važno da svaki kandidat ispuni zahteve koji su usklađeni sa zakonom. A sa svima njima će biti upoznat svako, ko je zainteresovan za takav vid edukacije.

PODELITE: