Blog

01/10/2018

Od kada je papirologija u gotovo svim oblastima zamenjena vođenjem elektronske evidencije, sve je manje vremena za stvarno obavljanje poslova, pa ne čudi što se vrlo često postavlja pitanje da li zaista lekari imaju vreme za svoje pacijente, odno...

PROČITAJTE VIŠE

26/09/2018

Kako žene, tako i muškarci posebno vole da njihov osmeh zablista, ali mnogi ne razmišljaju na vreme o tome kako da očuvaju zube da budu zdravi, već ih oštećuju unosom raznih nezdravih namirnica i neadekvatnom higijenom.

Od samog rođenja dece treba...

PROČITAJTE VIŠE

17/09/2018

Mnogi đaci prvog razreda srednje medicinske škole smatraju da je sasvim dovoljno što su je upisani, te da je to siguran znak da će je sa uspehom i završiti. Međutim, potrebno je i da tokom školovanja oni nastoje da budu što bolji učenici, te...

PROČITAJTE VIŠE

11/09/2018

Medicinske sestre-tehničari sve se više u svetu počinju shvatati kao oni koji imu prepoznatljiv program delovanja i koji su nezavisni od drugih disciplina u sastavu zdravstvene zaštite.

Neki ih shvataju kao zanimanje, neki kao naučnu disciplinu, a...

PROČITAJTE VIŠE

31/08/2018

Jedna od grana medicine, koja se primarno bavi dijagnostikom i tretiranjem hitnih stanja, odnosno akutnih povreda i oboljenja jeste takozvana urgentna medicina.

Povrede različitih delova tela, ali i bolovi u njima, kao i različiti poremećaji dis...

PROČITAJTE VIŠE

Top