Blog

26/09/2018

Kako žene, tako i muškarci posebno vole da njihov osmeh zablista, ali mnogi ne razmišljaju na vreme o tome kako da očuvaju zube da budu zdravi, već ih oštećuju unosom raznih nezdravih namirnica i neadekvatnom higijenom.

Od samog rođenja dece treba...

PROČITAJTE VIŠE

17/09/2018

Mnogi đaci prvog razreda srednje medicinske škole smatraju da je sasvim dovoljno što su je upisani, te da je to siguran znak da će je sa uspehom i završiti. Međutim, potrebno je i da tokom školovanja oni nastoje da budu što bolji učenici, te...

PROČITAJTE VIŠE

11/09/2018

Medicinske sestre-tehničari sve se više u svetu počinju shvatati kao oni koji imu prepoznatljiv program delovanja i koji su nezavisni od drugih disciplina u sastavu zdravstvene zaštite.

Neki ih shvataju kao zanimanje, neki kao naučnu disciplinu, a...

PROČITAJTE VIŠE

31/08/2018

Jedna od grana medicine, koja se primarno bavi dijagnostikom i tretiranjem hitnih stanja, odnosno akutnih povreda i oboljenja jeste takozvana urgentna medicina.

Povrede različitih delova tela, ali i bolovi u njima, kao i različiti poremećaji dis...

PROČITAJTE VIŠE

22/08/2018

Potpuno je očekivano da osoba koja zahteva neku medicinsku uslugu mora imati poverenje u svog izabranog lekara, odnosno u njegovo znanje i rad, pa je zato neophodno videti medicinu sa pacijentove tačke gledišta, a kako bi doktori mnogo bolje sara..

PROČITAJTE VIŠE

Top