Fizioterapeutski tehničar

Audio

Fizioterapeut radi sa zdravim i bolesnim ljudima. Njegov rad sa obolelilma za polsedicu treba da ima ublažavanje tegoba i posledica izazvanih prelomima, povredama, uganućima i ostalim posledicama bilo nesrećnih slučajeva bilo okolnostima života. Zdravim ljudima pomaže u savladavanju tegoba koje izaziva savremeni način života.

Posao fizioterapeuta, zahteva velik rad, znatnu fizičku snagu, strepljenje i istrajnot. Rezulteti njegovog rada vidljivi su tek na duže staze. Zato je neophodno ovaj kadar kvalitetno iškolovati. Za fizioterapeutima, postoji ražnjana tržištu, i to je trend zadnjih nekoliko godina.

Školovanje fizioterapeuta je zahtevno, ukoliko se želi školovanje organizovati valjano i kvalitetno. Neophodno je tokom školovanja organizovati i praktičnu obuku polaznicima. Praktična obuka je obezbeđena i obavlja se u renomiranim zdravstvenim ustanovama.

Nakon završetka ovoga obrazovnog profila u našoj Školi, naši polaznici stiču četvrti stepen stručne spreme, te se osim zaposlenja nakon završetka Škole, mogu opredeliti za nastavak školovanja na nekom od fakulteta, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

U saradnji sa drugim privatnim srednjim školama u Srbiji kod nas možete predati dokumentaciju za ovaj obrazovni profil.

Fiziotarapeutski tehničar - Predmeti po godinama:

1. Srpski jezik i književnost
2. Matematika
3. Strani jezik
4. Latinski jezik
5. Istorija
6. Fizičko vaspitanje
7. Likovna kultura
8. Računarstvo i informatika
9. Geografija
10. Fizika
11. Hemija
12. Biologija
13. Anatomija i fiziologija
14. Prva pomoć
15. Zdravstvena nega i rehabil.
16. Verska nastava/Građansko vaspitanje
1. Srpski jezik i književnost
2. Matematika
3. Strani jezik
4. Fizičko vaspitanje
5. Biologija
6. Fizika
7. Medicinska etika
8. Patologija
9. Mikrobiologija sa epidemi.
10. Higijena i zdravstveno vaspitanje
11. Farmakologija
12. Zdravstvena psihologija
13. Kineziologija
14. Masaža
15. Verska nastava/Građansko vaspitanje
1. Srpski jezik i književnost
2. Strani jezik
3. Fizičko vaspitanje
4. Matematika
5. Sociologija sa pravim građana
6. Muzička kultura - izborni
7. Kineziologija
8. Masaža
9. Osnovi kliničke medicine
10. Fizikalna terapija
11. Medicinska biohemija
12. Verska nastava/Građansko vaspitanje
1. Srpski jezik i književnost
2. Strani jezik
3. Fizičko vaspitanje
4. Matematika
5. Istorija - izborni predmet
6. Preduzetništvo
7. Fizikalna terapija
8. Kineziterapija
9. Specijalna rehabilitacija
10. Verska nastava/Građansko vaspitanje

Preuzmite spisak predmeta po godinama:

Detaljnije informacije o srednjem vanrednom i redovnom obrazovanju

Nakon upisa se utvrđuju diferencijalni ispiti koje kandidat ima obavezu da položi kako bi mogao da stekne diplomu za zanimanje željenog smera.


Više →

Srednja škola Sveti Arhangel u Novom Sadu ne dozvoljava polaganje ispita online, jer ne može da garantuje za kvalitet takve vrste polaganja.


Više →

Prema odredbama nastavnog programa za brojne obrazovne profile koje u ponudi ima srednja škola Sveti Arhangel u Novom Sadu uglavnom je predviđeno pohađanje i praktične nastave.


Više →

U skladu sa zahtevom kandidata, srednja škola Sveti Arhangel u Novom Sadu dozvoljava i plaćanje školarine na više rata.


Više →

Diploma koju izdaje srednja škola Sveti Arhangel u Novom Sadu je u potpuno istom rangu kao i diploma svake državne srednje škole na teritoriji naše zemlje.


Više →

Srednja škola Sveti Arhangel kandidatima zainteresovanim za prekvalifikaciju, dokvalifikaciju, vanredno ili uporedno školovanje nudi i online konsultacije koje su uračunate u cenu konkretnog programa edukacije.


Više →

Vanredno školovanje koje sprovodi srednja škola Sveti Arhangel u Novom Sadu se organizuje u skladu sa pravilima i ne uključuje obavezu pohađanja nastave.


Više →

Svako koga interesuje uporedno ili vanredno školovanje, odnosno prekvalifikacija ili dokvalifikacija treba prilikom upisa da priloži obaveznu dokumentaciju.


Više →

Srednja škola Sveti Arhangel u Novom Sadu organizuje i vanrednu nastavu za sve kandidate starosti iznad 17 godina, koji su završili najmanje osnovnu školu, odnosno prvi ili drugi razred bilo koje srednje škole.


Više →

Po najpovoljnijim cenama u zemlji, srednja škola Sveti Arhangel u Novom Sadu organizuje vanredno školovanje u skladu sa odredbama zakona o obrazovanju Republike Srbije.


Više →

Srednja škola Sveti Arhangel Novi Sad nudi mogućnost i stranim državljanima da pristupe pohađanju vanredne nastave po odličnim uslovima.


Više →

Najviše pet ispita u jednom ispitnom roku ima pravo pojedinačni kandidat da prijavi, a ako želi da prijavi više od tog broja mora da se zvanično obrati direktoru škole.


Više →

Srednja škola Sveti Arhangel u Novom Sadu po povoljnim cenama nudi dokvalifikaciju za veliki izbor obrazovnih profila iz različitih oblasti.


Više →

Prekvalifikacija za zanimanja trećeg i četvrtog stepena iz brojnih struka je u ponudi srednje škole Sveti Arhangel u Novom Sadu po odličnim cenama.


Više →

Kroz uporedno školovanje škola Sveti Arhangel u Novom Sadu pruža priliku zainteresovanima da steknu još jednu priznatu diplomu.


Više →

Osim školarine, u cenu su uračunate i konsultacije i ispitna pitanja, a kandidat mora da plati utvrđenu nadoknadu za polaganje ispita, kao i literaturu.


Više →

Svima koje interesuje uporedno i vanredno školovanje, kao i prekvalifikacija i dokvalifikacija, srednja škola Sveti Arhangal u Novom Sadu omogućuje da ispite polažu svakog meseca u toku kalendarske godine.


Više →
Top